Πρόσφατα Άρθρα

Μεταφραστής

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων

Οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν τα Γυμνάσια. Το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό θα γίνει υποχρεωτικά με την χρήση μάσκας και 2 self tests για COVID 19 την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και Τετάρτη βράδυ, ή νωρίς την επομένη το πρωί, πριν το σχολείο. Με το ΑΜΚΑ σας θα μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν self test, από τα φαρμακεία.

Αφού πραγματοποιήσετε στο παιδί σας το self test, θα πρέπει να το δηλώσετε στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr όπου θα εισέλθετε με τους κωδικούς του taxisnet σας. Αν το self test είναι αρνητικό, εκτυπώνετε ή γράφετε στο χέρι σε ένα χαρτί, την σχολική κάρτα, την βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος δηλαδή, που θα πρέπει να την φέρνουν κάθε μέρα μαζί τους οι μαθητές, για να την δείχνουν στον/στην καθηγητή/τρια της 1ης ώρας μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Αν το self test είναι θετικό, θα εκδίδετε δήλωση (βεβαίωση) θετικού αποτελέσματος, μέσω της ίδιας πλατφόρμας self-testing.gov.gr για την διενέργεια μέσα σε 24 ώρες δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνονται στην ίδια πλατφόρμα. Αν το επαναληπτικό rapid test είναι θετικό, τότε ο μαθητής μπαίνει σε καραντίνα και ειδοποιεί αμέσως το σχολείο. Αν το επαναληπτικό rapid test είναι αρνητικό, τότε οι μαθητές παίρνουν την σχετική αρνητική βεβαίωση του rapid test από την δομή, όπου έκαναν την εξέταση και επιστρέφουν στο σχολείο, το οποίο είχαν ήδη ενημερώσει.

Οι μαθητές που δεν έχουν ΑΜΚΑ μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf.

 

Προβλέπεται επίσης η εφαρμογή όλων των μέσων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί από το σχολείο μας.


Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 10-5-2021. 


Εδώ μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ που σχετίζεται με τις διαδικασίες του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης.


Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19, εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο το οποίο συμπληρώνετε χειρόγραφα.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Στατιστικά

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 679
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 844934

Σήμερα