Πρόσφατα Άρθρα

Μεταφραστής

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Συμμετοχή σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα

Μετά το τραγικό συμβάν της 15ης Οκτωβρίου στην Πέτρου Ράλλη, όπου ένα SMART κυριολεκτικά εκτέλεσε τρεις συνανθρώπους μας και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, οργάνωσε εκδήλωση τιμής, μνήμης και συμπαράστασης στον τόπο του Εγκλήματος για την οποία εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία και αναδημοσιεύουμε :

 

ΟΧΙ ΠΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: σε ένα από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, την Πέτρου Ράλλη ένας οδηγός με όπλο ένα SMART εκτέλεσε τρεις ανθρώπους (ένα οδηγό μηχανής και δύο πεζούς που περίμεναν σε στάση) και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο. Ο δράστης δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος και τα θύματα δεν ήταν ούτε τα πρώτα άλλα δυστυχώς δεν θα είναι ούτε τα τελευταία.

Τετάρτη 22 Οκτώβρη: στις 4μμ καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την οδική ασφάλεια και τον εκμηδενισμό των τροχαίων εγκλημάτων να συναντηθούμε ΕΚΕΙ, στον τόπο του Εγκλήματος.

- Για να τιμήσουμε τους τρεις αυτούς συνανθρώπους μας και να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στις οικογένειες τους.

- Για να δηλώσουμε πως δεν θα παραμένουμε πια θεατές του δικού μας θανάτου.

- Για να απαιτήσουμε τον άμεσο περιορισμό των ορίων ταχύτητας στους δρόμους της πόλης και την αυστηρή επιτήρηση τους.

Ενώ σε διεθνές επίπεδο, στην μια μετά την άλλη χώρα, τα όρια ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές περιορίζονται στα 30 km/h στην Αθήνα θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν όρια όπως 90 km/h στη Συγγρού, 70 km/h στην Κηφισίας, 60 km/h στην Αθηνών κλπ, όρια που και αυτά ακόμα δεν τηρούνται και δεν επιτηρούνται από κανένα. Απόλυτα φυσιολογικό θεωρείται και το να κατέχει η χώρα μας την πρώτη θέση σε θανάτους και τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη και η πιθανότητα θανάτου ή τραυματισμού στο ελληνικό οδικό δίκτυο να είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Φτάνει πια η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τον «πόλεμο της ασφάλτου».

Δεν συμμετέχουμε σε κανένα πόλεμο στην άσφαλτο, ούτε τον κηρύξαμε σε κανένα!

Είμαστε θύματα (πραγματικά ή εν δυνάμει) ελεύθερων σκοπευτών που με την ανοχή ή και την προτροπή της πολιτείας επιτίθενται. Η ασυδοσία και η προτροπή στην χρήση του ΙΧ, ο σχεδιασμός των πόλεων, των δρόμων και του κυκλοφοριακού δικτύου με βάση της ανάγκες του ΙΧ και όχι των ανθρώπων οδήγησε στην ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των τροχαίων εγκλημάτων.

Αυτό που συνέβη στην Πέτρου Ράλλη, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδότη, κυνηγητό ανάμεσα σε αυτοκίνητα σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας (όπου τα πεζοδρόμια και μια λωρίδα έχουν μετατραπεί σε parking αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν στον δρόμο) είναι κάτι που το έχει δει ο καθένας.

Κι αν αυτό μαθεύτηκε είναι απλά γιατί συνέβη να είναι πολύνεκρο. Πέντε θύματα ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο, αποτελούν είδηση. Πέντε θύματα σε διαφορετικά σημεία όχι.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτά, αρκετά αφήσαμε τα greekstatistics να παίζουν με την ζωή μας.

- Κανένας φόνος στην άσφαλτο δεν είναι αποδεκτός.

- Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα. Είναι δολοφονίες με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

- Η ταχύτητα σκοτώνει! 30km/h στις πόλεις, 110 km/h στις Εθνικές οδούς, ΤΩΡΑ!

- Μαζί EKEI, με ένα λουλούδι γι αυτούς που χάθηκαν και με την οργή μας γι αυτούς που το προκάλεσαν.  

- Ο άνθρωπος πάνω από το αυτοκίνητο!      

   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.                    www.soste.gr                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Ο υποδιευθυντής του σχολείου μας, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου- λόγω θανατηφόρου τροχαίου όπου χάθηκε ο πατέρας του- συμμετείχε στην εκδήλωση και μας παραχώρησε φωτογραφικό υλικό. Το βασικό σύνθημα, λίγα λουλούδια, γενική άποψη, ο κ. Διαμάντης μαζί με τον ταμία του συλλόγου κ. Μανώλη Σταυρουλάκη και την περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και μία από τις πεταλούδες ? ψυχές που ζωγραφίστηκαν στην άσφαλτο και το πεζοδρόμιο.

Φωτογραφία 1

Φωτογραφία 2

Φωτογραφία 3

Φωτογραφία 4

Φωτογραφία 5

Στατιστικά

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 679
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 843155

Σήμερα