Πρόσφατα Άρθρα

Μεταφραστής

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Στις 8/10/2014 πήραμε ψήφισμα-κάλεσμα της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής όπου ανήκει το σχολείο μας με τίτλο, «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης», του οποίου παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα:

«?Η απανθρωπιά και η βαρβαρότητα δεν έχουν τελειωμό! Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3000 τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία. Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών.

  • Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο και ενημερώνουμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων με ένα τετράδιο ή μολύβι.
  • Συζητάμε στους συλλόγους διδασκόντων, με τους Συλλόγους γονέων, με τους μαθητές μας, για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους.
  • Παίρνουμε όποιες άλλες πρωτοβουλίες σκεφτεί κάθε σχολείο ή κάθε συνάδελφος (ζωγραφιές των παιδιών, συζητήσεις, παραστάσεις κλπ). ?»

Στο παραπάνω κάλεσμα οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης ανταποκρίθηκαν πρόθυμα, συγκινητικά και αξιοπρεπώς. Επέδειξαν αυτοί και οι οικογένειές τους θαυμαστή αλληλεγγύη προς το βασανισμένο Παλαιστινιακό λαό και τους ταλαιπωρημένους μικρούς Παλαιστίνιους μαθητές. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 παραδόθηκαν στον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ κ. Καλόβουλο Αντώνη πέντε μεγάλες κούτες με σχολικές τσάντες, γεωμετρικά όργανα, τετράδια και πολυποίκιλη γραφική ύλη. Τέτοιες συμπεριφορές μας κάνουν υπερήφανους και απευθύνουμε προς όλους, μαθητές και γονείς, τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια!

Στατιστικά

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 679
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 842085

Σήμερα